sábado, 4 de octubre de 2014

Datos para la HIstoria II

XIII Benedicció d'Animals 
  14 de enero de 2007

En la foto un momento del acto (14 enero 2007)
Éxito rotundo de la XIII Bendición de Animales. Acudieron las personas que se estimaban, alrededor de 600 animales fueron bendecidos y se repartiron los 1000 bocatas de tortilla bebida y fruta que regalaba el consistorio.
Unos 60 cavallistas y cabriolets acudieron a la convocatoria que dieron mayor realce al acto.
Así pues se calcula que en la plaza habrían más de 1000 personas.
Nos honró la presencia del Sr. Alcalde D. Alfonso Rus, Dª Elena Llopis y  D J.Carlos Crespo ,así como otros concejales que se unieron a la festividad como Marian Soro, Perales y Rosa María Esteban.
Actuación magistral de Pep Gimeno que con sus albaes encandiló al público y agradeció con sus letras a todos los que participaron y organizaron el acto.
Los participantes en la bendición de sus animales manifestaron al concluir la fiesta que estaban ampliamente satisfechos con todo lo allí preparado. La XIII benedicción quedará en el recuerdo de todos como un dia especial e inolvidable. También destacar la buena conducta de todos los animales y propietarios ya que no se registro ningún incidente y todo se desenvolvió en un clima de cordialidad.
El passat diumenge 14 de gener de 2007 va tindre lloc la XIII Benedicció d’Animals amb motiu de la festivitat de Sant Antoni del Porquet, que organitzà la Societat Protectora d’Animals de Xàtiva i l’Excm. Ajuntament de Xàtiva i col·laborà la Parròquia de Sant Pere
 
            L’eixida  va ser a les 11’30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto, front al centre cívic “La Ferroviària” des d’on s’anà amb tots els animalets (  en passacarrer amb  dolçaina i tabalet) per l’albereda de Jaume I fins la Plaça de Sant Pere on es va fer  la Benedicció a les 12’30 hores.
Allí també hi hagué cant d’albades a càrreg de Pepe Gimeno”Botifarra” , així com el repartiment gratuït de les garrofes,panets beneïts i estampeta del Sant  patró a tots els participants.
            Es recomanà per fer més lluidor l’acte l’eixida de tots des de la plaça de l’Espanyoleto. 
 
La participació novedosa d’enguany va vindre de la mà de la nombrosa participació   de cavallistes – al voltant de 50 cavalls- de Xàtiva i els voltants ( Llosa de Ranes, Genovés, Rafelguaraf, Pobla del Duc etc.) que feren de l’acte una millor vistositat i grandea per l’elegància d’aquestos animals desfilant al passa-carrer i a la benedicció en la Plaça de Sant Pere. 
 
Altra novetat important va ser  l' elaboració d’una truita de creïlles gegant per a 1000 persones  feta “ in situ”a la Plaça de Sant Pere  per part d’una empresa especialitzada en aquest menester .
L’Ajuntament ( Regiduria de Cultura i Medi Ambient) convidà a tots els participants  en  l’acte a un entrepà   de truita de creïlles , així com la beguda i una fruita tot gratuitament  per a  un miler persones.  
 
Segons manifestacions del regidor de Mediambient D. Juan Carlos Crespo “L’Ajuntament  es complau de recolçar aquesta festa i es mostra entusiasmat en ella, per allò cada any s’intenta que siga el millor possible. Enguany esperem la participació nombrosa dels propietàris d’animalets i els seus acompanyants i que passen un migdia molt agradable i festiu  amb tot el que hi ha preparat per a ells.”   
Segons  manifestacions  de  Dª Elena Llopis regidora de Cultura:  “Es molt d’agraïr que la Societat Protectora d’Animals de Xàrtiva  haja recuperat i consolidat per a la Ciutat la tradició de beneïr els nostres animals”   
Per part de la Protectora Mª Carmen Jachán com a portaveu ha manifestat : “Que ningún amant dels animals falte a la cita  anual de la benedicció i agraïx públicament a la Regiduria de Mediambient i Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva el rocolçament i entusiasme ficat en l’acte que any darrere any va creixent en participants i festa. Invitant a tots a participar el ella”.
---------------------------------
IX EXPOSICIÓ DE BETLEMS
A BENEFICI DE LA SOCIETAT PROTECTORA D'ANIMALS DE XÀTIVA.
Del 19 de desembre de 2006  al 6 de gener de 2007 (excepte els dies 24 i 31 de desembre)
Horari: de 18 a 21 hores
Lloc: Albereda Selgas 1 (al costat d'hisenda. Antic local del Prop)
Organitza: Associació "Fem Betlems" i SPAX.
Col.labora: Excm. Ajuntament de Xàtiva Regiduria de Cultura i el Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva (Cor Jove)
Entrada donatiu: 1 €
-----------------------------------------------
El passat dilluns 18 de desembre de 2006 va tindre lloc la inauguració de la IX Exposició de Betlems.
Aquesta Exposició romandrà fins els 6 de gener de 2007. Tots els ingressos aniran al refugi d'animals abandonats de la SPAX.
 Després de l'actuació del Cor Jove Ciutat de Xàtiva vingueren els parlaments i agraïments a tots els que hi van col.laborar en ella.
Per últim Dª Elena Llopis Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Xàtiva va donar per inaugurada aquesta IX Exposició de Betlems a Benefici de la S.P.A.X.


En les fotografies dos moments de l'acte d'inauguració del passat 18 de desembre 2006


 •  
  • Durante los días 21 y 22 de octubre de 2006 la Sociedad Protectora de Animales de Xàtiva estuvo presente en la tradicional  Fira de l'Ollería para recaudar fondos, recoger firmas,  hacer socios, recibir donativos e informar sobre su labor social a todos los visitantes. Los objetivos fueron cumplidos gracias a la buena voluntad de los habitantes de l'Ollería y de sus visitantes.


  En las fotos el stand de la Protectora de Animales de Xàtiva en la Fira de l'Ollería.


 • El pasado 21 de octubre de 2006 la Sociedad Protectora de Animales de Xàtiva participó en la Concentración en Valencia contra el Maltrato Animal convocada por la FEDENVA. El acto tuvo lugar a las 17 horas frente a la Delegación del Gobierno (Plaza del Temple). Acudieron Protectoras de la Comunidad y gente sensibilizada por el tema del maltrato y su legislación. Los organizadores leyeron unos manifiestos ( Ester Esquembre y Juan Oliver) para que la justicia modifique las leyes del maltrato animal y que se apliquen las sanciones pertinentes. Así como animar a toda persona a denunciar el maltrato a los animales. También habló Carlos Pinazo (conocido por sus gran labor antitaurina)  reflexionando sobre diferentes ámbitos que engloba el mundo animal.

 •  Des de finals de juliol i fins el 11 d'agost la protectora està llançant a través de Radio Xàtiva Cadena Ser una campanya de sensibilització de cara a l'adopció d'animals del refugi i la captació de socis i voluntaris . També apelar a la conciència de "No abandonar als animals" i la campanya de Xàtiva neta mitjançant el missatge de replegar sempre els excrements dels nostres animals a la via pública. Tot açò amb el finançament de la Regiduria de Medi-ambient de l'Ajuntament de Xàtiva.

 • El passat dissabte 29 de juliol de 2006 a les 18 hores  va tindre lloc al Centre Cívic "La Ferroviaria" de Xàtiva una reunió de la FEDENVA (Federació per a la Protecció i Defensa de l'Animal en la Comunitat Valenciana). Aquesta reunió de totes les Asossiacions federades va replegar i va tractar assumptes i problemes relacionats amb les Societats Protectores que la formen. Així com recolçar-se i prendre messures comuns de cara a tots els problemes del animals abandonats. 

 • El passat dissabte 6 de maig de 2006 a les 22:30 hores va tindre lloc al Gran Teatre de Xàtiva,  la representació del musical Notre - Dame de París . Va ser interpretat per la A. Cultural  Falla Sant Jaume de Xàtiva i a benefici de la nostra Societat Protectora d'Animals de Xàtiva.
Al voltant d'unes 400 persones es van donar cita i van eixir  entusiasmades per la magnífica interpretació del musical Notre.Dame de París ,així com també per haver col.laborat amb la nostra Societat ajudant d'aquesta manera a paliar  la greu situació econòmica en que ens trobem.
A la fi del musical la SPAX mitjançant la seua portaveu Mª Carmen Jachán  donà les gràcies a tots el participants, patrocinadors i públic assistent per la seua col.laboració. Marián Tàpia va ser l'encarregada de donar un recordatori als directors i president de la falla, així com entregar un ramell de flors a la coreògrafa de l'obra Àngela Torres i a l'actriu principal Lorena Pardo que tan meravellosament  va interpretar el paper de "Esmeralda".


Xàtiva 7 de maig de 2006
-------------------
El diumenge 15 de gener de 2006 a les 12:30 hores va tindre lloc la XII Benedicció d'Animals amb motiu de la Festivitat de Sant Antoni Abad. Amb un nou èxit de participació. Prop d'uns 500 animalets varen ser beneïts. La plaça de Sant Pere de Xàtiva es va omplir de gom a gom amb unes 1800 persones acompanyant a les seues mascotes. Es una festa que arreplega a tots els membres de la família al voltant del seu animalet. Vingueren com es va prometre les cavalleries al voltant d'una trentena que feren que  l'acte fora molt lluidor. Destacar també la presència de la Regidora de Cultura Dª Elena LLopis que va dirigir unes paraules de benvinguda i agraiment al públic assistent. Botifarra (Pep Gimeno) ens deleità amb la seua veu amb el cant d'albades ben acompanyat per la dolçaina i tabalet de la Colla La Socarrà de Xàtiva.  


En la Foto un dels moments de l'acte  (Cant d'albades per part de Pep Gimeno)
Xàtiva 15 de gener de 2006
.................................................................

El domingo 25 de diciembre de 2005 la SPAX salió a la Alameda de Xàtiva frente a correos para realizar un acto benéfico. Consistió en que la ciudadanía llenara unas siluetas del clásico nacimiento con monedas de un euro.
 El objetivo del evento era la captación de socios, campaña de apadrinamiento, campaña de adopciones responsables e información general de la actividad diaria de la SPAX. 
También se aprovechó para realizar tarjetas de ASDECOM, socios y captación de voluntariado para el refugio que tan necesario es para seguir en la labor desinteresada hacia los animales abandonados que por desgracia siguen aumentando día a día. 
La valoración fue positiva en general ya que se hicieron algunos socios, personas que se interesaron en la adopción de animales etc si bien en el aspecto del nacimiento solo  se recaudó un total de 82 euros que no consiguieron las expectativas previstas.

En la foto el estand de la Protectora el pasado 25-12-2005 en la alameda de Xàtiva
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • El domingo 18 de diciembre de 2005 y organizado por la Sociedad Protectora de Animales de Xàtiva y patrocinado por ASDECOM tuvo lugar una demostración de agilidad y obediencia canina por parte del Club Vilcan de Manuel y Villanueva de Castellón.

  Durante dos horas y media se ofreció a la población de Xàtiva un digno espectáculo que registró una muy buena presencia de espectadores.

  Asi mismo colaboraron la empresa "Sorpréndele" que amenizó e hizo las delicias del publico infantil mediante dos castillos inflables para los más pequeños, un toro mecánico y la actuación de la Xaranga Pica't i bufa't de Xàtiva.

  Tambien colaboró en el evento Nupergat de Xàtiva
  .
  La Sociedad Protectora de Animales agradece públicamente a ASDECOM, Sorpréndele, Nupergat, Club Vilcan de Manuel y público asistente la participación en el evento cuyo objetivo era
  recaudar fondos para el albergue de animales abandonados de la SPAX.
  Gracias a todos y felicitaciones por el éxito de ayer conseguido.No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.